MARJOLEIN KLOMP
WERKT MET PAARDEN
werken met paardenYaks ophalen te paard in Mongoliƫ werken met paarden, demowerken met paarden, demo

Werken met paarden


Werken met paarden helpt je niet alleen om meer plezier in het paardrijden te krijgen, maar geeft ook een goed beeld van hoe wij ons in het dagelijks leven gedragen. Werken met paarden is geschikt voor iedereen, dus ook voor mensen die niet paardrijden.

Mijn naam is Marjolein Klomp en ik woon in Amersfoort.

Een aantal jaren geleden liep ik nogal vast met het paardrijden en ik vond het daardoor ook eigenlijk minder leuk. Ik merkte dat ik meer frustratie dan plezier had in het paardrijden.

In bladen had ik al wel eens wat over horsemanship en spiegelen gelezen en was daar altijd al wel in geïntreseerd geweest. Tijdens een lange reis ben ik onder andere een aantal weken naar Mongolië geweest. Ik heb een week mogen helpen op een yak-farm en daar heb ik mogen ervaren hoe het is om bij Nomaden op przewalskipaarden te rijden. Het is ontzettend bijzonder hoe deze mensen met hun paarden omgaan. Zij hebben van nature een veel beter contact met de paarden dan wij als westerlingen. Dit was een onvergetelijke ervaring en vanaf toen wist ik zeker dat ik hier meer over wilde leren.

Na enig onderzoek ben ik in Ruinen bij ‘werkenmetpaarden.nl’ terecht gekomen. Daar leerde ik hoe paarden mij spiegelen. Dat was een confronterend en heel leerzaam proces. Er ging een wereld voor mij open op het gebied van loswerken en grondwerk met paarden.

Ik heb mijn passie in het paardrijden én het omgaan met paarden weer gevonden en zou dit graag willen doorgeven aan anderen!