MARJOLEIN KLOMP
WERKT MET PAARDEN
werken met paardenYaks ophalen te paard in Mongoliƫ werken met paarden, demowerken met paarden, demo

Werken met paarden


Werken met paarden helpt je niet alleen om meer plezier in het paardrijden te krijgen, maar geeft ook een goed beeld van hoe wij ons in het dagelijks leven gedragen. Werken met paarden is geschikt voor iedereen, dus ook voor mensen die niet paardrijden.

Beste lezer,

 

Mijn naam is Marjolein Klomp en ik werk met paarden.

Ik heb mij in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het werken met paarden en dan in het bijzonder werken met paarden voor kinderen. Ik help kinderen om te ontspannen en zich lekkerder in hun lijf te voelen. Ik geloof dat kinderen kunnen leren om in hun kracht te gaan staan door het werken met paarden. In je kracht staan helpt je om voor jezelf op te komen en te kiezen waar je het meest gelukkig van wordt. Mede door mijn werkervaring op een bso zie ik dat er veel op kinderen afkomt. Zoals bijvoorbeeld op school, thuis, op sportclubs en bij vrienden. Het is soms lastig om de juiste keuzes te maken, zeker als je niemand teleur wilt stellen. Zelf vond ik het als kind erg lastig om te kiezen waar ik meest gelukkig van werd. Ik had vroeger vaak last van buikpijn, wat achteraf bleek te komen door spanningen. Mijn ademhaling was niet diep genoeg en ik hield soms mijn adem te lang in zonder dat door te hebben. Dit leverde mij veel spanningen op in mijn lijf waardoor ik mij vaak niet fijn voelde.

Paarden en paardrijden is een rode draad door mijn leven. Vanaf mijn achtste reed ik paard waarna ik op mijn twaalfde mijn pony Geffie kreeg. Geffie was nogal druk en gespannen als ik op haar reed. Het was een leuke tijd maar naar een aantal jaren en verschillende paarden verder leverde het paardrijden mij meer frustraties dan plezier op waardoor ik stopte met rijden. Door mij meer te focussen op mijzelf en mijn eigen ontwikkeling ben ik steeds beter begrijpen waarom ik steeds tegen de zelfde frustraties aan liep. Een belangrijk leerproces was en is voor mij om goed te ademen. En misschien wel het enige wat je moet doen! “Rustig blijven ademen”

In Mongolië heb ik kunnen ervaren hoe het is om te werken met paarden die nog heel dicht bij de natuur staan. Ik heb kunnen ervaren dat paarden direct reageren op onze ademhaling en ontspanning. Na mij reis door Mongolië heb ik direct een opleiding gezocht om te leren spiegelen met paarden. Tijdens deze opleiding ging er een wereld voor mijn open en vielen veel dingen op zijn plek.

Ik vind het mooi om te zien hoe mensen zich open stellen door het werken met paarden. De combinatie van buiten in de natuur en dieren helpt je makkelijker te kunnen ontspannen. De paarden houden je een spiegel voor zonder dat zij een oordeel geven. Dit geeft je inzichten zonder dat je gekwetst wordt.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt in wat werken met paarden inhoudt en wat het voor jou kan betekenen? Bel mij gerust voor meer informatie of een afspraak.

 

Graag tot ziens!

 

Met vriendelijke groet,

 

Marjolein Klomp

 

 

Mijn werklocaties zijn in Heteren, Eemnes en De Glind.

Eventuele andere werklocaties zijn altijd bespreekbaar!