MARJOLEIN KLOMP
WERKT MET PAARDEN
Loswerken - op de volteLoswerken - van hand veranderenLoswerken Loswerken

Werken met paarden


Werken met paarden helpt je niet alleen om meer plezier in het paardrijden te krijgen, maar geeft ook een goed beeld van hoe wij ons in het dagelijks leven gedragen. Werken met paarden is geschikt voor iedereen, dus ook voor mensen die niet paardrijden.

LOSWERKEN

Wat is loswerken?

Het woord zegt het al, je werkt met het paard terwijl hij los loopt. Dit doe je in een ruimte van ongeveer 14 x 14 meter.
Door middel van meer of minder bewegen van jouw lijf zorg je dat het paard langzaam of sneller beweegt. Je kunt je paard allerlei overgangen laten doen, halt houden, van hand veranderen of een pasje achter waards.
Op deze manier ga je ‘in gesprek’ met je paard.

Wat heb je nodig?

De ruimte die je nodig hebt om los te werken is ± 14 x 14 meter.
Het paard heeft niets om zijn lijf, het enige wat je gebruikt is een lang touw (leadrope) van minimaal 3 meter. Met de leadrope bepaal je de richting en het tempo van het paard.

Wat is het doel loswerken?

Op deze manier leer je het paard goed kennen.
Je krijgt vanaf de grond een goed beeld van de houding en beweging van je paard.
Doordat het paard los loopt kan het precies laten zien wat hij denkt dat jij bedoelt en daarop reageren. Voor jou als leider betekend dit dat je moet zorgen dat je goed op je paard bent afgestemd. Als je goed op je paard afgestemd bent leidt dit tot een gesprek waarin jij de duidelijke leider bent. Je paard is een eerlijke spiegel, ze zijn direct en zonder oordeel. Een goede leermeester dus!

Als we een paard goed begrijpen is het ook leuker om samen te werken omdat er vertrouwen en respect is.

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe blogs op deze website!

SOCIAL MEDIA

 Volg me ook op  ,  en