MARJOLEIN KLOMP
WERKT MET PAARDEN
Grondwerk - leiden en volgenGrondwerk - halt houdenGrondwerk - halt houdenGrondwerk - leiden en volgen

Werken met paarden


Werken met paarden helpt je niet alleen om meer plezier in het paardrijden te krijgen, maar geeft ook een goed beeld van hoe wij ons in het dagelijks leven gedragen. Werken met paarden is geschikt voor iedereen, dus ook voor mensen die niet paardrijden.

GRONDWERK

Wat is grondwerk?

Bij grondwerk stap je niet op het paard maar doe je oefeningen vanaf de grond, lopend bij het paard. Je leert op deze manier hoe het paard jou volgt en op jou vertrouwt.
Dit zorgt voor een goede communicatie tussen mens en paard en helpt om een goede band op te bouwen. En wat is er nou leuker dan een goede band met je paard, waarbij jullie elkaar goed begrijpen!?

Hulpmiddelen bij grondwerk

Een halster (of kaptoom) met een lang touw minimaal 3 meter (leadrope). Verder heeft het paard niets om zijn lijf. Je kan bij het grondwerk gebruiken van obstakels zoals; pionnen, een bal, zeil, paraplu, enz. Obstakels waarbij je paard leert wanneer hij angstig wordt, dat hij op jou kan vertrouwen.

Wat is het doel van grondwerk?

Je leert je paard beter te begrijpen en het helpt je om een betere band te krijgen met je paard. Het is een stukje opvoeding: rustig meelopen naar de wei of stal, stil staan, pasje achteruit, pasje zij waards. Het geeft je een goede basis om van hieruit in alle disciplines te werken met je paard. Het is tevens een leuke afwisseling tussen het rijden door.

Het paard werkt als een spiegel; observeer wat het met jou doet!

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe blogs op deze website!

SOCIAL MEDIA

 Volg me ook op  ,  en